Elmo Media yllättää taas – Syksyllä syntyy uusi Elmo Historia-lehti

Suomalaiset saavat syyskuussa luettavakseen uudenlaisen aikakauslehden, suomalaisuuden historiasta aiheensa ammentavan Elmo Historia-lehden. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy syyskuussa.

Elmo Historia-lehti löytää juttuaiheensa historian kautta, mutta sen aihevalikoima ja käsittelytapa on aiempiin historia-aiheisiin julkaisuihin verrattuna aikakauslehtimaisempi. Lehti käsittelee arkea ja juhlaa, työtä ja vapaa-aikaa, urheilua ja kulttuuria, rahaa ja rakkautta, sotaa ja rauhaa, politiikkaa ja tavallisen elämän pieniä suuria tarinoita.  Lehti elää yhtä aikaa menneessä ja tässä päivässä, rakentaa siltaa historian ja tämän päivän suomalaisuuden välille.

Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, 11 kertaa vuodessa.

Elmo Historia-lehden päätoimittajaksi on nimetty Elmo-lehden nykyinen toimituspäällikkö Jari Kupila. Kupila on taustaltaan paitsi pitkän linjan journalisti, myös Suomen ja Skandinavian historiaa pääaineenaan lukenut filosofian maisteri, joka valmistelee suomalaisuuden modernisaatiota käsittelevää väitöskirjaansa Jyväskylän yliopistolle.

”Tämä on tosi mielenkiintoinen tehtävä. Suomalaiset ovat kiinnostuneita historiasta, mutta tästä maasta on tähän asti puuttunut aikakauslehden otteella ja näkökulmilla suomalaisuuden tarinaa kuvannut ja käsitellyt lehti. Ei puutu enää. Tästä tulee nimenomaan aikakauslehti, käsittelemme inhimillisen elämänmenon kaikkia puolia, tämän päivän ihmistä puhuttelevia teemoja, mutta menneisyyden kautta. Nykyisyyttä on toisinaan helpompi tehdä ymmärrettäväksi menneisyyden kautta.”

Elmo Historia-lehden taustalla on viime syksynä perustetun urheilulehti Elmon kustantaja Elmo Media – joka aiemmin tunnettiin nimellä LehtiMoguli Oy.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Michael Jaatinen on innoissaan yhtiön uudesta tuotteesta.

”Meillä oli jo viime syksynä ajatuksena, että emme perusta kustannusyhtiötä vain yhtä urheiluaiheista Elmo-lehteä varten. Elmo-lehti oli meille tärkeä ensimmäinen askel ja sen avulla olemme voineet kehittää niin journalistista prosessiamme kuin ennen kaikkea myyntistrategiaamme. Meillä on myynnin puolella tukenamme ainutlaatuisia teknologisia innovaatioita, jotka on Elmo-lehden avulla saatu nyt testattua ja osoitettua toimiviksi. On aika ottaa seuraava askel, Elmo Historia-lehti”, Jaatinen sanoo.

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Elmo Media yllättää taas – Syksyllä syntyy uusi Elmo Historia-lehti"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*