Elmo muuttuu upeaksi kuukausilehdeksi – uutta myös kausioppaat ja uusi verkkopalvelu

Puolitoista vuotta sitten perustettu urheiluaiheinen viikkolehti Elmo muuttuu upeaksi kuukausilehdeksi. Ensimmäinen 100-sivuinen kuukausilehden numero ilmestyy aiemmasta ilmoitetusta poiketen 23.5.2019. Sen jälkeen Elmo ilmestyy jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina, 12 kertaa vuodessa.

Kuukausilehden lisäksi Elmo alkaa julkaista suurten urheilutapahtumien ja merkittävien palloilusarjojen alkaessa uudenlaisia kausioppaita.

Elmo julkaisee loppuvuonna myös 200-sivuisen ”Suomalaisen urheilun 100 läpimurtoa” -kirjan, joka piirtää kuvan hetkistä, tapahtumista ja päätöksistä, jotka rakensivat suomalaisen urheilun.

Elmo lanseeraa kevään aikana myös uuden digipalvelukonseptin, jossa osa sisällöstä on maksumuurin takana ja osa kaikille avointa. Elmon tilaajille kaikki digisisältö kuuluu automaattisesti tilaushintaan.

Elmon päätoimittajan Jukka Röngän mukaan muutoksen takana on lukijoilta tullut palaute.

”Urheilumedian sisällöntarjonnassa on viime vuosina tapahtunut selkeä muutos, minkä seurauksena viikkolehdille aiemmin tyypillisen analyyttisemman sisällön määrä on räjähtänyt. Kun sihvoset, lehkoset ja kumppanit analysoivat aiemmin urheilua pääosin urheilun viikkolehdissä, he tekevät sitä nyt päivittäisissä ja reaaliaikaisissa medioissa. Tässä murroksessa viikkolehden rooli on jäänyt eräänlaiseksi välimallin mediaksi. On oltava joko aidosti nopea media ja analysoitava asioita silloin, kun tilanne on päällä – tai on oltava aidosti hitaampaan journalismiin keskittyvä media, joka käsittelee urheilua ja sen kiehtovaa maailmaa erilaisesta ja vieläkin syvällisemmästä näkökulmasta.”

”Tämä viesti on tullut korostetusti esille kaikissa selvityksissämme ja lukijoilta tulleessa palautteessa. Meiltä pyydetään jatkuvasti, voisimmeko satsata reaaliaikaiseen verkko- ja digisisältöihin – mutta kuitenkin siten, että tekisimme edelleen syvällisiä ja erilaisia lukujuttuja, joista Elmo tunnetaan.”

”Kolmas selkeä toive on ollut se, että tekisimme olympialaisten ja muiden suurten urheilutapahtumien ja palloilusarjojen alkaessa syvällisiä kausioppaita.”

”Näillä muutoksilla – Elmon muuttamisella kuukausilehdeksi, digisisältöihin satsaamalla ja kausioppaiden tekemisellä – vastaamme näihin toiveisiin.”

Elmon nykyisten tilaajien tilaus jatkuu automaattisesti siten, että jäljellä oleva tilausaika tuplataan, mikäli tilaaja on maksanut laskunsa ja tilauksesta on jäljellä enemmän kuin yksi numero. Tilaajat saavat myös joulukuussa ”Suomalaisen urheilun 100 läpimurtoa” -kirjan, mikäli heidän tilauksensa on voimassa kirjan ilmestyessä. Myös kausioppaat ja digisisältö ovat Elmon tilaajille ilmaisia. Jos tilaaja haluaa päättää tilauksensa ja saada jäljellä olevan jo maksamansa tilausmaksun takaisin, se tapahtuu ottamalla yhteyttä Elmon asiakaspalveluun.

7 kommenttia kohteessa ”Elmo muuttuu upeaksi kuukausilehdeksi – uutta myös kausioppaat ja uusi verkkopalvelu”

 1. Onko ajatuksenanne elvyttää Pausa ja muut mainiot podcast-/videokonseptit, jotka teillä oli olemassa Urheilulehden aikana? Kuukausi ilman uutta Elmoa on pitkä aika. Jotenkin tuota ikävää olisi hyvä paikata. Varsinkin tässä vaiheessa, kun esim. taistellaan Valioliigan kannusta ja kotoinen Liiga on huipentumassa Tapparan mestaruuteen.

  • Yes, teemme huhtikuussa – kuten jatkossakin – selvästi enemmän sisältöä nettiin, niin juttuja kuin podcasteja. Valioliigasta alkaen. Kannattaa käydä sivuilla tai seurata Elmoa Facessa / Twitterissä. Linkkaamme juttuja aina siellä.

 2. Rohkea liike. Mediabisneksen kannalta ymmärrettävä. Lukijan näkökulmasta pelottaa että näin harvalla frekvenssillä Elmo hautautuu jonnekin takavasemmalle yksittäisten blogien sekaan satunnaisesti luettavaksi sisällöksi.

  Uskotaan ja toivotaan että tästä tulee hyvä näin – laadun ja ilon kautta. Teidän kirjoittajanne ovat kiistämättä osanneet tykittää laatusisältöä.

  • Onhan se kova haaste, mutta niin olisi ollut jäädä paikoilleen, kun maailma ympärillämme muuttuu. Mekin olemme samaa mieltä, että nykymaailmassa ei pelkkä kuukausilehti riitä. Tarvitaan reaaliaikaisempaa mediaa kuukausilehden rinnalle ja tueksi. Suomen EM-karsinnat Italiaa ja Armeniaa vastaan ovat tästä hyvä esimerkki. Jouduimme nyt kirjoittamaan Italia-ottelun jälkeisen jutun ennen Armenia-ottelua eli lukijat saivat jutun viisi päivää ottelun jälkeen – ja vielä siten, että jutun kirjoittamisen ja lehden julkaisemisen välissä oli ollut yksi ottelu. Toinen asia, jota meiltä jatkuvasti on toivottu, ovat ennen suuria urheilukilpailuja ja ennen merkittäviä sarjojen alkamista julkaistavat kausioppaat. Nyt pääsemme tekemään niitäkin.

 3. Jään uteliaana odottamaan. Toivottavasti myös lehden visuaalisuuteen panostetaan eri malliin kuin tähän asti.

 4. Hyvältä tämä kuulostaa vaikka aluksi yllätti.. Etenkin Pausa-podacst on ollut noiden ilmestyneiden jaksojen osalta timanttista. Ja vanhan UL:n ajalta kaipaisin jonkunlaisia betsivinkkejä, esim. vakioveikkaukseen. Ja Pausaan yksi jutunaihe-toive. Nykyinen ManU ja OGS.

  Tsemiä tulevaan, mukana ollaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*