Mikä ihmeen Elmo Historia-lehti – 10 + 1 kysymystä ja vastausta

Mikä tämä Elmo Historia-lehti oikein on?

Elmo Historia-lehti on uusi suomalainen aikakauslehti, joka alkaa ilmestyä syyskuussa 2018. Se ilmestyy kerran kuukaudessa, 11 kertaa vuodessa.

Siis onko tämä aikakauslehti vai historiaa käsittelevä lehti?

Se on molempia. Käsittelemme tämän ajan Suomessa puhuttelevia teemoja, mutta historian kautta. Elmo Historia-lehti luo siltaa menneisyyden ja tämän päivän välille. Lähestymme historiaa aikakauslehden näkökulmista.

Mitä tuo tarkoittaa käytännössä?

Kirjoitamme suomalaisuuden arjesta ja siihen liittyen työstä, vapaa-ajasta, viihteestä, harrastuksista, teknologiasta, innovaatioista, oivalluksista, syömisestä, juomisesta, asumisesta, työstä, politiikasta, sodista, rauhoista, urheilusta, kulttuurista. Käymme läpi yhteisiä isoja kansallisia kokemuksia, mutta myös tavallisuutta, siinä piilevää hiljaista kiehtovuutta. Puhumme miehistä, naisista, lapsista, yrittäjistä, työläisistä, virkamiehistä, maaseudusta, metsistä, kaupungista, rahasta, rakkaudesta…

Miten Elmo Historia-lehti eroaa muista historiaa käsittelevistä lehdistä?

Tämä on aikakauslehti. Se tekee lehden tyylistä ja hengestä astetta rennomman ja populaarimman. Populistinen tämä lehti ei ole, mutta populaari kyllä. Aihevalikoima on perinteistä historiakirjoittamista laajempi. Olennainen ero muihin alan julkaisuihin on, että keskitymme nimenomaan suomalaisuuden historiaan.

Mitä tuo tarkoittaa käytännössä?

Emme lähesty historiaa patsaiden ja instituutioiden kautta, vaan suomalaisen elämänmenon kautta. Historia on meille asia, joka ei ole menneisyyttä, vaan on osa tämän päivän elämänmenoa. Kytkemme historiaa tähän päivään – emme näe sitä menneisyytenä, museossa pölyä keräävänä muinaisjäänteenä. Historian kautta nykyaika tulee ymmärrettävämmäksi, kunhan historiaa vaan käsitellään tämän päivän suomalaisuutta puhuttelevalla tyylillä, asenteella ja tavalla.

Käsittelettekö vain Suomen historiaa?

Painopiste on Suomessa, mutta se ei tarkoita Suomeen rajautumista. Suomalaisuuden tarina on osa maailmanhistoriaa. Käsittelemme myös muun maailman historiaa, mutta näkökulmat ovat suomalaisuuden näkökulmia – kun maailma muuttui, miten Suomi asiaan kytkeytyi?

Mistä Elmo Historia-lehden voi tilata?

Helpoimmin näiltä sivuilta olevan tilauslinkin kautta. Tilauksen voi maksaa useilla eri maksutavoilla ja lehti lähtee tulemaan joko tilaushetkeä seuraavasta tai sitä seuraavasta lehden numerosta, riippuen siitä, miten lähelle ilmestymispäivää tilaus ajoittuu.  Lehti on myös puhelinmyynnissä. Jos saat soiton Elmo Historia-lehden myyjältä, kannattaa kuunnnella ja sanoa “kyllä”.

Paljonko Elmo Historia-lehti maksaa?

Irtonumero on 11,90 euroa. Vuosikerta (11 numeroa) maksaa 90 euroa, puolen vuoden tilaus (6 numeroa) irtoaa 50 eurolla. Tutustumaan pääsee huomattavasti edullisemminkin, kannattaa seurata tarjouksiamme!

Liittyykö Elmo Historia-lehti mitenkään Elmo-nimiseen urheilulehteen?

Taustalla on sama kustantaja, Elmo Media, joka aiemmin tunnettiin LehtiMoguli Oy:n nimellä. Lehdet ovat kuitenkin eri tuotteita ja niillä on omat tekijätiiminsä, tosin osa tekijöistä esiintyy molemmissa lehdissä.

Onko Elmo Historia-lehti samanlainen kuin Elmo urheilulehti?

Viime syksynä perustettu Elmo-lehti määrittelee itsensä ”ajattelevan ihmisen urheilulehdeksi”. Elmo Historia-lehti lähestyy historiaa aiheena ja aikakauslehteä tuotteena samasta näkökulmasta. Lehdet ovat eri tuotteita, mutta tekemisen hengessä ja asenteessa on samanlaista analyyttisyyttä, tinkimättömyyttä, intohimoa ja pelottomuutta, halua löytää ilmiöiden pintasyiden taustalta ne todelliset syy-seuraus-suhteet. Elmo Historia-lehti on ajattelevan ihmisen aikakauslehti..

Jättääkö Vuoden urheilutoimittajaksi valittu Jari Kupila nyt Elmo-lehden?

Elmo Historia-lehden päätoimittajaksi on nimetty Elmo-lehden toimituspäällikkö Jari Kupila. Tämä johtaa tiettyihin järjestelyihin Elmo-lehdessä, mutta Kupila ei katoa Elmo-lehden palstoilta. Urheilumaailman yleinen ihmettely sekä urheilujohtamisen, yleisurheilun ja hiihtolajien analyyttinen tarkastelu jatkuu tämän kesän jälkeenkin.

 

 

Ole ensimmäinen kommentoija artikkeliin "Mikä ihmeen Elmo Historia-lehti – 10 + 1 kysymystä ja vastausta"

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*