Toivottu yllätysuutinen: Suomeen uusi urheilun viikkolehti, ELMO

Suomalaiset urheilufanit saavat syyskuussa mieluisan yllätyksen, kun Urheilulehden entiset avaintekijät lähtevät tekemään uutta urheilun viikkolehteä, ELMOa.

ELMO-lehden ensimmäinen numero ilmestyy torstaina 7. syyskuuta. Sen jälkeen ELMO ilmestyy torstaisin, 52 numeroa vuodessa.

ELMOn päätoimittajana toimii Urheilulehden pitkäaikainen päätoimittaja Jukka Rönkä, ja toimituspäällikkönä Urheilulehden toinen pitkäaikainen avaintekijä, Jari Kupila. Rönkä ja Kupila ovat myös osakkaina ELMOa kustantavassa Kustannusyhtiö LehtiMoguli Oy:ssä.

Röngän ja Kupilan lisäksi Urheilulehden entisistä avaintekijöistä uudessa lehdessä ovat mukana myös Janne Eerikäinen, Topias Kauhala, Jussi Leppälahti, Henri Inki, Gert Remmel ja AD Anu Mononen. Formula-ykkösiä ELMOlle analysoi Ossi Oikarinen, pesäpalloa Pekka Arffman, hiihtoa Mikko Koutaniemi ja mäkihyppyä Tuomas Virtanen. ELMOn asiantuntijaverkostoa täydennetään koko ajan.

Jukka Röngän mukaan ELMOn perustamisen takana on kaksi keskeistä syytä.

”Ensimmäinen on se vyörynomainen palaute, joka vanhan Urheilulehden tilaajilta ja ystäviltä tuli, kun Sanoma Media Finland osti toukokuussa Urheilulehden ja yhdisti sen Urheilusanomiin. Kahden lehden yhdistäminen ei ole koskaan helppoa, ja on ymmärrettävää, että monet Urheilulehden lukijat kokivat jäävänsä vaille kotia. LehtiMogulin omistajiin kuuluvat lehdenmyynnin ammattilaiset analysoivat tuon palautteen ja tekivät markkina-analyysin, joka osoitti, että tässä saumassa on ainutlaatuinen tilaisuus perustaa uusi urheilun viikkolehti Suomeen”, Rönkä sanoo.

”Toinen keskeinen tekijä on ELMOn lehdenmyynnin konsepti, jossa hyödynnetään sähköisen kaupankäynnin ja uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ainutlaatuisella tavalla. Kun tämän konseptin ja lehdenmyynnin takana olevan organisaation osaamisen ja kokemuksen yhdistää toimituksemme osaamiseen ja kokemukseen, meillä on kaksi tärkeintä muuttujaa jäätävässä kunnossa.”

Röngän mukaan toimituksen nimilista kertoo sen suunnan, millainen lehti ELMO on.

”ELMO on tekijöidensä näköinen lehti – asiantunteva, analyyttinen, intohimoinen, suorapuheinen, oivaltava ja haastava. Haasteemme ei ole tehdä uutta Urheilulehteä. Haasteemme on ymmärtää, mitä urheilulehteläisen tekemisen kulttuurista kannattaa ottaa mukaan ja missä ja miten meidän pitää kehittyä, jotta voitamme entisten ja uusien lukijoiden luottamuksen.”

24 kommenttia kohteessa ”Toivottu yllätysuutinen: Suomeen uusi urheilun viikkolehti, ELMO”

 1. Mahtavaa 🙂

 2. Upea homma. Tilaukseen menee heti.

 3. Aivan mahtava uutinen! Surin todella kun kymmenen vuotta päivittäin seuraamani media hävisi mediakentältä. Jatkakaa siitä mihin jäitte!

 4. Hienoa! Toivottavasti myös Johtavalla tulee olemaan jokin rooli ELMOssa! 🙂

 5. Yks norski veti MM-kisoissa niin kuin urheilijan pitää: täysillä pelkäämättä VOITTAMISTA! Tehkää samoin siellä ELMOssa! Adelante! Minäkin teen niin kuin tuo norski, aina vaan uudelleen, vaikka suurin osa jengistä ei usko minun enää onnistuvan, missään!

 6. Tilasin Elomonmon ja peruutin saman tien ns. Urheilulehden. Paska aviisi.

 7. tää on huikee juttu, samantien vuoden tilaus vetämään! Ryhdikästä toimintaa kunnon urheilumedian puolesta!

 8. Aivan loistojuttu. Tätä olen odottanut. Samoin poikani Santeri. Pari lehteä lähtee heti til. Toinen Turkkuseen ja toinen tänne Rolloon Napapiirille.Kiitos.Odotus arvot ovat korkealla.

 9. onnea ja menestystä valitsemallanne tiellä

 10. Loistavaa!
  Toivoin, että vanha Urheilulehti olisi ostanut vanhan Urheilusanomat, mutta ikävä kyllä kävi juuri toisin päin. Olen tilannut molempia lehtiä vuosia. Vanha Urheilulehti oli huomattavasti parempi kuin Urheilusanomat. Nykyinen Urheilulehti on täysi floppi. Toivon, että Elmossa jatkuu hyvä meininki mikä oli vanhassa Urheilulehdessä. Odotan innolla Elmoa. Minä ainakin aion tilata lehden.

 11. Mahtava uutinen! Olen ollut Urheilulehden tilaaja vuodesta -89 asti, mutta nykylehti on todella valju, joten taidanpa lopettaa lähes 30-vuotisen tilaukseni. Uusi ELMO ilman muuta tilaukseen!

 12. Väkevää!
  Ilman muuta mukana nauttimassa laadukkaasta urheilujournalismista.

 13. Ari-Pekka Kaipiainen | elokuu 22, 2017 kohteessa 8:46 am | Vastaa

  Tilasin Elmosta kuultuani sen samalta istumalta vuodeksi. Perun “Urheilulehden”, kunhan sopimuskausi päättyy.

  Toivon ja edellytän Elmolta vain urheilua, en maailmankatsomuksellista ja poliittista kiimaa. Onneksi tämä asia jo kohenikin vanhassa UL:ssä parina viime vuotena ja saatoin tilata sen taas.

  Nyt odotukset ovat kolossaaliset kun imperiumi iski odotetusti vastaan. A-lehtien ja Sanomien kauppa heikensi voimakkaasti suomalaista urheilujournalismia. Sanon näin urheilujournalistina. Sanoma ei kyennyt haastamaan laadulla kilpailijaa, niin se käytti ainoaa valttiaan, valuuttaa. How simple is that.

  Kuinka vahvasti Elmon on tarkoitus panostaa verkkoon? Printtihän on ollut jo kotvan auringonlaskun ala. Murros on alkanut ja kiihtyy pian Haluaako Elmon olla vääjäämättömän rakennemuutoksen airut vai jääkö se perinteiseksi luottopakiksi,joka turvaa vain oman maalin, pahimmillaan vain yo. kirjoittajakokoonpanon, työpaikat?

  Antakaapa palaa, Röngän ja opetuslastenbkaikella rohkeudella ja visionäärisyydellä, jopa juomapoikien sumeilemattomuudella!

 14. Kunhan parannatte kirjoitusten tasoa ja typerien kotikutoistein ilmaisuhen kuten pelikirja tai positiivinen peliasento käyttöä niin lehdestä voi tulla laadukas.

 15. Ilmestyykö elmo Liigakauden alla ja suoraan liigaliitteellä?

 16. Hienoa. Saadaan taas vauhtia ja vähemmän “nerokkaita” uusia ilmaisuja jalkapallokeskusteluun joita toimittajanne niin mielellään viljelee.

  Jään odottamaan valmiiksi nauraen ja ennekaikkea innolla, tilaus lähtee samantien!

 17. Vois niitä negatiivisia kirjotuksiakin mitä tänne on kommenttikenttään kirjoitettu julkaista tällä vai pelkäättekö kenties negatiivista palautetta?

  Lopettakaa typerät omien kielikuvien ja “sivistyssanojen” käyttö ja keskittykää olennaiseen niin saatatte olla erittäin laadukas julkaisu urheilusta. Toimittajanne ovat paria poikkeusta lukuunottamatta ammattitaitoisia ja intohimoisia kirjoittajia.

 18. Eipä ole tulossa parannuksia urheilulehteen. Samat naamat kirjoittaa samaa sontaa. Oisitte ottanut edes uusia toimittajia joukkoon niin jotain uutta olisi tullut uusiin kansiin.

  Miksi edes Remmel on teillä töissä? Teidänkin niin usein sisäpiirintietoihin viitatakseni mies ei kykene edes kirjoittamaan omia juttuja kun suomenkielen taito ei riitä. Sisäpiiri supisee että muut toimittajat oikolukee hänen tekstit ja korjaavat puutteita.

  Uusi lehti, uudet toimittajat, uusi näkökulma suomalaiseen urheiluun olisi ollut parempi ratkaisu.

  Mutta kokeillaan 2kk niin voidaan todeta samat vanhat jaarittelut.

 19. Tekeekö Elmolehti vielä valioliiga liitteen?

  Vois olla paikallaan, sen verran joukkueiden kokoonpanot tuntuu heittelevän vielä tässä loppusuoralla.

 20. This condition is very tied to the reproductive system and may have several causes for example a result of injury or abnormal blood flow inside the testicles. Use these circumspectly however, as they may lower blood sugar, that is an inadequate effect in men whose blood sugar are properly balanced.

 21. Toimitukselle ehdotus:

  Työntäkää kaikille kirjastoille ilmaislehtiä tässä alussa kun kirjastotkin on tehnyt jo ensivuodenkin lehtitilaukset. Pääsis edes jotenkin tutustumaan lehtenne laatuun!
  Miten muuten Elmoon voi tutustua kun irtonumeroita ei ole tarjolla myyntipisteissä?

  Vai voiko lehden kenties tilata ja peruutta numeron tai parin jälkeen ilmaiseksi jos jutun tasot on yhtä alhaisia kun vanhassa urheilulehdessä?

 22. Olisiko se tänään pitänyt tulla postissa ? Ainakaan tänne Valkeakoskelle se ei tänään tullut ?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*